当前位置: 首页 > >

高考英语阅读理解冲刺全程训练(18)

发布时间:

2014 高考英语阅读理解冲刺全程训练(18)及答案
阅读理解 In a world with limited land, water and other natural resources (资源), the harm from the traditional business model is on the rise. Actually, the past decades has seen more and more forests disappearing and globe becoming increasingly warm. People now realize that this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable ( 可持续的 ) ways. That means growth with low carbon or development of sustainable products. In other words, we should keep the earth healthy while using its supply of natural resources. Today, sustainable development is a proper trend in many countries. According to a recent study, the global market for low-carbon energy will become three times bigger over the next decades. China, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution. It is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and high-speed trains. In addition, we are also seeing great growth in the global markets for sustainable products such as palm oil ( 棕 榈油),which is produced without cutting down valuable rainforest. In recent years the markets for sustainable products have grown by more than 50%. Governments can fully develop the potential of these new markets. First, they can set high targets for reducing carbon emissions ( 排放 ) and targets for saving and reusing energy. Besides, stronger arrangement of public resources like forests can also help to speed up the development. Finally, governments can avoid the huge expenses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some of those expenses can accelerate the change from traditional model to a sustainable one. The major challenge of this century is to find ways to meet the needs of growing population within the limits of this single planet. That is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries. ( ) 1. The traditional business model is harmful because of all the following EXCEPT

that ______.

A. It makes the world warmer B. it consumes natural resources C. it brings severe damage to forests D. it makes growth hard to continue ( ) 2. What can we infer from Paragraph 2? A. China lacks wind and solar energy. B. China is the leader of the low-carbon market. C. High-speed trains are a low-carbon development. D. Palm oil is made at the cost of valuable forests. ( ) 3. To full develop the low-carbon markets, government can ______. A. cut public expenses B. forbid carbon emission C. develop public resources D. encourage energy conservation ( ) 4. We can learn from the last paragraph that businesses have many chances to

______. A. develop sustainable products B. explore new natural resources C. make full use of natural resources D. deal with the major challenge ( ) 5. What is the main purpose of the passage? A. To introduce a new business model. B. To compare two business models. C. To predict a change of the global market. D. To advocate sustainable development. 这是一篇说明文,提倡低碳生活。 41. 答案:B 解析:细节理解题,根据第一段的“Actually, the past decades has seen more and more forests disappearing and globe becoming increasingly warm”“ must be able to develop in sustainable ways”可以排除 A、C、D 选项。

42. 答案:B 解析:推理判断题,根据第二段“China, for example, has set its mind on leading that market……”可以得出答案。 3. D 细节理解题,根据第三段“targets for saving and reusing energy.”可以得出答案。 “energy conservation”意为节约能源。 4. A 细节理解题,根据“but it offers abundant new chances for sustainable product industries.”可以得出答案。 5. D 主旨大意题,根据全文,不难看出文章提倡的是低碳生活。

Passage Twelve (We Should All Grow Fat and Be Happy) Here’s a familiar version of the boy-meets-girl situation. A young man has at last plucked up courage to invite a dazzling young lady out to dinner. She has accepted his invitation and he is overjoyed. He is determined to take her to the best restaurant in town, even if it means that he will have to live on memories and hopes during the month to come. When they get to the restaurant, he discovers that this ethereal creature is on a diet. She mustn’t eat this and she mustn’t that. Oh, but of course, she doesn’t want to spoil his enjoyment. Let him by all means eat as much fattening food as he wants: it’s the surest way to an early grave. They spend a truly memorable evening together and never see each other again. What a miserable lot dieters are! You can always recognize them from the sour expression on their faces. They spend most of their time turning their noses up at food. They are forever consulting calorie charts; gazing at themselves in mirrors; and leaping on to weighing-machines in the bathroom. They spend a lifetime fighting a losing battle against spreading hips, protruding tummies and double chins. Some wage all-out war on FAT. Mere dieting is not enough. They exhaust themselves doing exercises, sweating in sauna baths, being pummeled and massaged by weird machines. The really wealthy diet-mongers pay vast sums for ‘health cures’. For two weeks they can enter a nature clinic and be starved to death for a hundred guineas a week. Don’t think it’s only the middle-aged who go in for these fads either. Many of these

bright young things you see are suffering from chronic malnutrition: they are living on nothing but air, water and the goodwill of God. Dieters undertake to starve themselves of their own free will; so why are they so miserable? Well, for one thing, they’re always hungry. You can’t be hungry and happy at the same time. All the horrible concoctions they eat instead of food leave them permanently dissatisfied. Wonderfood is a complete food, the advertisement says. ‘Just dissolve a teaspoonful in water…’. A complete food it may be, but not quite as complete as a juicy steak. And, of course, they’re always miserable because they feel so guilty. Hunger just proves too much for them and in the end they lash out and devour five huge guilt-inducing cream cakes at a sitting. And who can blame them? At least three times a day they are exposed to temptation. What utter torture it is always watching others tucking into piles of mouth-watering food while you munch a water biscuit and sip unsweetened lemon juice! What’s all this self-inflicted torture for? Saintly people deprive themselves of food to attain a state of grace. Unsaintly people do so to attain a state of misery. It will be a great day when all the dieters in the world abandon their slimming courses; when they hold out their plates and demand second helpings!

1.The best title for this passage is [A] On Fat. We Should All Grow Fat and Be Happy. [C] Many Diseases Are Connected with Fat. [D] Diet Deprives People of Normal Life. 2.Why do they never see each other again? [A] Because it is a memorable evening. Because she lets him eat as much fattening food as he wants. [C] Because she does not eat this and drink that. [D] Because eating fattening food is the surest way to an early grave. 3.Which of the following ways is NOT mentioned for diet? [A] Doing exercises.

Not eating sugar. [C] Not eating fat. [D] Taking sauna baths. 4.What is the author’s attitude toward diet? [A] Persuasive. Critical. [C] Indifferent. [D] Adversative.

Vocabulary 1.ethereal 2.sour 3.tummy 4.protrude 5.wage 6.all-out 7.sauna bath 8.pummel = pommel 9.massage 10.weird 11.monger 12.fad 13.concoction 14.wonderfood 15.lash out 16.at a/one sitting 17.munch 18.inflict 19.slim 优雅的,飘渺的 愁眉不展的 肚子 突出的,突起的 作(战) ,实行 全面的 桑拿浴 用拳头连打 按摩 不可思议的,离奇的 商人,贩子 一时流行的风尚 调制品,荤素混合菜,调和物 奇妙的食物 痛斥,鞭打 一口气 用力嚼 予以打击,使遭受 苗条的,不足取的,无价值的

写作方法与文章大意 文章论及“减肥及痛苦”。以先声夺人的男女约会入手,引入减肥的痛苦过程:首先是各种 减肥的方法(全面战斗) ;其次是痛苦的难熬;最后点出减肥的目的。号召人放弃减肥。三段 式文章:引言,正文和结论。以讽刺的笔调,步步深入的手法劝人放弃减肥,过愉快的生活。

答案详解 1.B 我们都该长得胖乎乎,心情愉快。这是文章的目的,也是文章最佳标题。答案见最后一 段:“这一切自我折磨为了什么?圣洁的人们不吃饭菜是为了身材优美,不圣洁的人们不吃 饭菜得到的是痛苦。当世界上所有的节食者都抛弃这减轻体重显得苗条的课程时当他们伸出 盘子,要求再来一份(第二份食物)时,这将是一个伟大的日子。” A. 论脂肪。似乎有点儿接*文章的内容。但文章涉及到的各个方面并不是单讲脂肪食品或饮 食问题。C. 许多疾病和脂肪有关。文内第一段提到这方面的问题。D. 节食剥夺了人们正常 生活。文内提到,但不是文章的总目的和内容。 2.D 吃脂肪食品早死。答案就在第一段“当他们来到饭店,他发现这位优雅的少女(飘逸的少 女)是个忌口节食者。决不能吃这个,一定不能喝那个。喔,当然,她不想扫他的兴,让他 想吃多少脂肪的食品就尽量吃。这是早早接*死亡的最有把握的途径。”这里传递两点信息。 一个吃,一个不吃已经是格格不入,再加上“多吃脂肪东西早死亡”姑娘怎能嫁他,他一个 人吃而那位姑娘瞧着,确实是难以忘怀的夜晚,他受得了?所以 D 是最接*不再见面的原因。 A. 因为这是一个值得纪念的夜晚。B. 她让他爱吃多少脂肪食物就吃多少。C.因为她不吃这 个也不吃那个。这三项都是单独的事实或情况。 3.B 不吃糖。答案再第二段第二句开始“他们大部分时间对食品都不屑一顾。他们永远向热量 表讨教咨询,照镜子,跳到浴室的磅秤上称重量。他们一声都在向臀部大,肚子突出,双下 巴绽开一个准输无疑的战斗。有的对脂肪开展了全面战斗。光节食是不够的,他们运动以消 耗体重,洗桑拿浴出汗,用奇异的机器按摩和击打。” A. 运动做操。C.不吃脂肪。D.洗桑拿浴。 4.B 批评的态度。这在第二、三段都有明显的表示。第二段开始:“这些节食者是多么可怜的 一群人啊!你总是可以从他们愁眉不展的表情上认出他们。”第二段倒数第四句开始:“这 些真正有钱的节食大款为健康治疗支付大笔的款项。他们进到“自然门诊”。两个星期饿得 要死,每星期付一百畿尼。别以为仅仅是中年人参与这种时尚活动。你可以见到许多青年正 由于长期营养不良而遭罪。他们就靠空气、水和上帝的善意而活着。”第三段,“节食者甘

愿忍饥挨饿,那么他们为什么那样难受悲惨呢?得,首先,他们总是感到饥饿。你不可能饿 着肚子高兴。他们吃的不是食物,全是搭配好的东西,这永远不能使他们满意……”第三段 倒数第三句“饥饿确实令他们感到太受不了了。最终,他们破釜沉舟,一口气就吞下了五大 块使人内疚的奶油蛋糕。谁能责怪他们!他们一天至少三次面对引诱,老是看着别人大口吃 着馋涎欲滴的食品,而你自己用力嚼一口水饼干和喝一口没有甜味的柠檬汁。这是一种什么 样的折磨啊!” A.劝导的。 C.漠不关心。这两项不对。D. 敌意的。不合适。

阅读理解------B Getting into the City From John F. Kennedy International Airport Queens:(718)244-4444 Distance to midtown:15 miles Time to midtown:50-60 minutes Hours of operation:24 Traveler’s Aid:(718)656-4870 MTANew York City Transit Authority 130 Livingston St., Brooklyn 11201;(718)330-1234, www.mta.info. Buses from the airport connect with subway stops in Queens and Brooklyn: a free shuttle goes from JFK terminals to the A line; the Q3 bus goes to the F line; and the B15 goes to the 3 line. Also, the Q10, operated by Green Bus Lines(718 995-4700), connects to the E,F, J, and Z lines. Bus/ subway fare is $1.5, paid in exact change, with a token, or with a MetroCard. Reader card#67.Ad on p.43.

New York Airport Service (718)875—8200, www.nyairportservice.com. Operates bus shuttle every 20—30 minutes to NYC’s Penn Station, Port Authority, and Grand Central Terminal($13) and

to Manhattan hotels between 33 and 57 Sts. ($15). Reader card #230. Ad on p.25. SuperShuttle 52—15 11
th

rd

th

St., Long Island City, Queens 11101;(212)209—7000,(800)258—3826,

www.supershuttle.com. Door—to—door transportation, 24 hours, 365 days. Look for the blue van. Reader card #123. Ad on p.39. 1. If you want to know more about the MetroCard, you can A. visit www.nyairportservice.com. B. telephone (212)209—7000 or (800) 258—3826 C. read the ad on page 43 of the book D. visit www.supershuttle.com 答案解析:答案为 C。本题为细节题。广告类的文章,可运用查读法。题干对 MetroCard 提 问, 查找文章的 New York City Transit Authority 部分, 发现最后的内容提到了 MetroCard, 并且从最后一句话 “Reader card#67.Ad on p.43.”可知,答案为 C。 .

2. What do you know about New York City subway lines from the reading? A. They supply door to door transportation. B. They are directly connected with the airport. C. They run 24 hours, 365 days, marked with colors. D. They are marked with either numbers or letters. 答案解析:答案为 D。本题为细节题。本题需要细看文章,先定位题干的 “New York City subway lines”, 而后从文章的 “New York City Transit Authority” 部分看到 “…subway stops in Queens and Brooklyn: a free shuttle goes from JFK terminals to the A line; the Q3 bus goes to the F line; and the B15 goes to the 3 line. Also, the Q10, …connects to the E,F, J, and Z lines.”, 其中,“A line”、“the F line” 和 “3 line.” 都是地铁线路,有字母和数字,故答案为 D。

3. Suppose you want to get to a Manhattan hotel in 23 Street from the airport, you’d better .

rd

A. take a bus shuttle B. take a bus by Green Bus Line

C. take SuperShuttle D. take a subway 答案解析:答案为 C。本题为细节题。要从机场去 Manhattan hotel in 23
rd

Street,查

读第二部分, 在 New York Airport Service 中提到了 Manhattan hotels,接下来的 SuperShuttle 介绍了 52—15 11
th

St., Long Island City,…” 故答案为 C。




友情链接: 传奇百科网 招聘百科网 非凡百科网 游艇百科网 口红百科网 创业百科网 软木百科网